Ook qua tekst en beeld staan u verschillende oppervlaktebewerkingen ter beschikking. Door middel van diverse druk-, pers- en graveertechnieken kan een gewenste opdruk op een materiaal naar keuze worden gemaakt. U kunt kiezen uit vele lettertypen en kleuren en bepaalde technieken maken het zelfs mogelijk om een mooie full colour afbeelding te drukken.
 

Visualisatiemogelijkheden

  • Zeefdrukken
  • Lasermarkeren/-graveren
  • Aluminium sublimeren
  • Digitaal printen


Zeefdrukken

De volledig toegeruste zeefdrukkerij van Anopanel levert producten die voldoen aan zeer hoge nauwkeurigheidseisen. Er kunnen vele soorten materialen worden bedrukt, waaronder aluminium, RVS, gespoten onderdelen, alsmede polyester- en/of polycarbonaatfolies. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modern ingerichte studio, die in staat is zowel digitale als op papier aangeleverde gegevens te verwerken. Een specialiteit is het, door middel van zeefdruk, aanbrengen van een afbeelding in de anodiseerlaag van een aluminium product, waardoor de afbeelding kras- en chemicaliënbestendig is.

Lasermarkeren/-graveren

Direct markeren op een component, label of typeplaat biedt ongekende mogelijkheden. Lasermarkeren/-graveren is een techniek waarbij geen contact en druk plaatsvindt op het materiaal. Het enige contact met het object vindt plaats met de laserstraal, waardoor een constante hoge kwaliteit gegarandeerd wordt tegen lage kosten. Lasergraveren gebeurt in één bewerking. Uw tekening wordt ingelezen en de laser kan meteen aan de slag. De laser is zeer flexibel en kan met uiterste precisie verschillende soorten markeringen maken, van een minuscuul klein tekstje tot een wat groter logo. Dat kan in verschillende soorten materialen, o.a. metalen, kunststoffen, keramiek, hout en glas. Lasermarkeren heeft voordelen ten opzichte van andere identificatietechnieken. Het is onuitwisbaar en goed leesbaar en kan niet worden nagemaakt. Bovendien is het een snelle techniek en biedt het mogelijkheden om unieke nummeringen en barcodes aan te brengen. Uiteraard kan Anopanel ook door middel van de conventionele en CNC-machines alle mogelijke kunststof- en metalen platen en voorwerpen graveren tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Aluminium sublimeren

Door middel van aluminiumsublimatie kan Anopanel bedrukte panelen leveren met een zeer grote duurzaamheid voor zowel binnen- als buitengebruik. Dankzij de speciale productietechniek, waarbij afbeeldingen onder hoge druk in een speciale coating op een aluminium paneel worden geperst, zijn de producten toepasbaar in een agressief milieu en hebben ze qua kleurechtheid een uitzonderlijk lange levensduur van minimaal 10 jaar. Uniek is ook het mooie glanseffect. Qua opdruk is van alles mogelijk. Verschillende lettertypes, full colour afbeeldingen, foto’s en kleurgebruik volgens uw huisstijl. Deze panelen zijn uitermate geschikt voor gebruik op locaties waar sprake is van hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid of een hoge lichtbelasting.

Digitaal printen

Niet alleen door middel van zeefdruk kan Anopanel teksten en afbeeldingen op verschillende ondergronden drukken. Ook digitaal printen biedt deze mogelijkheid. Met een grootformaat vlakbedprinter kan Anopanel full colour printen op verschillende materialen, zoals dibond, trespa, (geschuimd) pvc, acrylaat, glas en aluminium. Dit is mogelijk tot een dikte van 50 mm. De maximale materiaalafmeting is 3000 x 1500 mm. Bijzonder is dat deze printer ook wit kan printen. Naast een vlakbedprinter staat Anopanel ook diverse rollenprinters ter beschikking om tot een breedte van 1520 mm en een lengte van 50 meter digitaal te printen op folie, papier of doek.

  • Grafische bewerkingen